Wie ben ik

Michiel van Gemert

Klassiek homeopaat en meer.

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan de School voor Homeopathie in Amersfoort en nu dus zo’n 32 jaar werkzaam als klassiek homeopaat. In eerste instantie ben ik geschoold als verpleegkundige en heb daarin zo’n beetje alle specialisaties doorlopen, de carrière aan het bed, zogezegd. Intensive care specialisatie, bedrijfsverpleging, wijkverpleging, technische thuiszorg. Daarna ben ik omdat het management mij niet trok homeopathie gaan studeren en vervolgens zeer enthousiast geworden over deze geneeswijze.

Naast mijn praktijk werk ik nog steeds met veel plezier part-time als verpleegkundige op de afdeling spoed eisende hulp. Ik zie veel mogelijkheden tot samenwerking zowel met het reguliere als alternatieve veld. Niet alles kan met homeopathie, maar ook is het zo dat niet voor alles een reguliere oplossing is en men wil toch graag van zijn klachten af. Daarnaast verwijs ik regelmatig door naar andersoortige therapieën in het alternatieve veld. Het gaat er uiteindelijk om dat u bent geholpen.

Ik heb naast mijn praktijk vele jaren les gegeven aan toekomstige collega homeopaten aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Hippocrates te Bloemendaal en aan de School voor Homeopathie te Amersfoort.

Ook geef ik les aan de Haagse Hogeschool in over Alternatieve Geneeswijzen. Dit is een keuze module voor studenten die naast de reguliere kennis die ze opdoen in hun opleiding, hun licht willen opsteken bij de alternatieve geneeswijze. De studenten leren de basis principes van de belangrijkste alternatieve geneeswijzen. Men is altijd zeer geïnteresseerd in wat er nog meer aan mogelijkheden is dan de gebaande paden