Ziekte als middel

Homeopaat amsterdamZiekte als middel

Ziekte wordt in de homeopathie in eerste instantie gezien als een poging van het lichaam om weer in een gezonde balans te komen. Die balans opzoeken is een geweldige manier van ons lichaam om het gezond te houden. Deze actie gaat over het algemeen gepaard met een aantal verschijnselen zoals bijvoorbeeld koorts, hoofdpijn, misselijkheid, snotterigheid, etc, etc. Niets mis mee, want na een paar dagen, of toch zeker na een week of twee, voelt u zich weer helemaal de oude en vaak nog beter dan tijdens de periode voordat u ziek werd. U kunt alles weer aan, de boel is weer opgeruimd. Ziekte heeft op die manier een functie!

Niet teveel aan sleutelen dus (ook niet met allerlei homeopathische middelen en zalfjes ed.) is het devies, het zelfherstellend vermogen doet zijn werk over het algemeen uitstekend.

Maar soms gaat het maar niet over, of blijft er bv een klacht achter waar u veel last van blijft houden. En dan staan er zeer vele mogelijkheden voor u open. Eén daarvan is homeopathie.

Dit soort restverschijnselen zijn zeer goed met homeopathie te behandelen en over het algemeen, binnen een paar dagen dan ook verdwenen.

 

Chronische ziekten zijn een hoofdstuk apart.
Zoals hierboven beschreven heeft ziekte nut, maar in geval van chronische klachten gaat dat in mindere mate op. Wel is het over het algemeen zo dat de chronische klacht zich als eerste richt op minder belangrijke organen. We leven in een tijd van vele chronisch zieken. Men geeft als oorzaak dat we ook steeds ouder worden, maar op je 50ste suikerziekte, op je 2e jaar ouderdomsdiabetes, op je 30ste ME, op je 40ste een hartinfarct, dat gaat dan toch niet over oude mensen?

Wat vooral opvalt bij chronische klachten is het feit dat er geen dynamiek meer in de klachten zit.
Er is nooit koorts, matig pijn, wel vaak vermoeidheid, geen zin, etc.

Zodra je met een homeopathisch middel gaat ‘prikkelen’ komt er beweging in de klachten. De informatie van de oude klachten is nog aanwezig en ze worden opnieuw opgeroepen om ze dan ditmaal wel te verwerken en niet alleen maar weg te ‘duwen’.

 

De weg naar gezondheid is dan ingezet.

In geval van chronische ziekten moet u rekenen op een behandelduur van 3 maanden + 1 maand per jaar dat u de ziekte heeft. Dat wil niet zeggen dat u zich gedurende die tijd al niet een stuk beter kunt gaan voelen, maar de ervaring leert dat we die tijd nodig hebben om tot volledige genezing te komen.