Uw leven?

Uw leven?

Iemand heeft eczeem en dat wordt behandeld met allerlei zalven die tegen dat eczeem werken. Na verloop van tijd verdwijnt het eczeem en is er niets meer aan de hand.

Een jaar later krijgt u opnieuw dezelfde klachten en opnieuw werken de zalven prima.

3 jaar later krijgt u in een jaar tijd 3 keer bronchitis welke 3 maal wordt behandeld met (steeds hogere doseringen) antibiotica en dan is het weer een paar jaar rustig.

Weer 4 jaar later krijgt u een maagzweer, er wordt een link gelegd met een bacterie en opnieuw krijgt u antibiotica, welke overigens weer sterker is dan de laatste kuur voor de bronchitis.
2 jaar daarna wordt u depressief en krijgt u een antidepressivum voorgeschreven, verder blijken uw bloeddruk en cholesterol te hoog, welke worden behandeld met een bloeddruk en cholesterol verlagende medicijnen.

U bent intussen 25, 35. 45. 55 of 85 jaar en u voelt zich niet meer al te fit en veel minder happy dan 10 jaar geleden. Uw klachten manifesteren zijn zich op een steeds dieper niveau in het lichaam gaan manifesteren en uiteindelijk is de boel chronisch vastgelopen. U slikt de rest van uw leven medicijnen, u wordt wat ouder wordt er dan gezegd en moet er maar mee leren leven………

Wat is er gebeurd? Al uw klachten zijn toch keurig, vaak door verschillende specialisten behandeld volgens het geldende protocol en steeds is er weer iets nieuws met u aan de hand. Of zou er verband kunnen bestaan?

In het licht van de klassieke homeopathie heeft uw lichaam geen gelegenheid gehad om zich (via ziektes, zie ook ht hoofdstukje: Ziekte heeft nut) in balans te brengen. De symptomen die uw lichaam heeft oproepen zijn stelselmatig onderdrukt en hoewel uw lichaam het een aantal keren heeft geprobeerd rest er nu niets anders dan een zwaar en moe gevoel, wat op zich geen klacht is, maar de power is er uit en u heeft een aantal chronische ziektes.

De behandeling bij de homeopaat is gericht op u en wat er in uw leven is gebeurt. Tijdens het eerste consult wordt dit in kaart gebracht en wordt er een middel gezocht wat op uw geheel van toepassing is. Tijdens de behandeling zult over het algemeen uw oude klachten 1 voor 1 terug krijgen. Da’s natuurlijk wel lastig, maar deze duren meestal niet langer dan een paar dagen per klacht. Uiteindelijk rest dan nog het eczeem en als ook dat homeopathisch is behandeld bent u weer helemaal de oude.