Homeopathie bij epidemieën

Homeopathie heeft een lange, succesvolle geschiedenis op het gebied van epidemieën bijvoorbeeld griep en cholera.

In Cuba heeft men geëxperimenteerd met een op homeopathische wijze gemaakte vaccinatie.

In Cuba zijn in de herfst jaarlijks orkanen en overstromingen die vele mensen dakloos maken. Vanwege de daardoor ontstane slechtere leefomstandigheden worden duizenden mensen besmet met de ziekte van Weil en een enkeling overlijdt er aan.

Bij de ziekte van Weil ontstaat een acute leverontsteking veroorzaakt door het micro-organisme Leptospira. De aandoening heeft een acuut begin met koude rillingen en koorts, spierpijnen, misselijkheid, braken, hoofdpijn en daling van de bloeddruk. Deze symptomen komen voor van 5 tot 10 dagen na de besmetting. Geelzucht door levercel aantasting ontstaat ongeveer 4 dagen na het verschijnen van de eerste symptomen. Bloedingen beginnen dan ook uit de slijmvliezen van neus, mond en ogen. Ook huidbloedingen zijn mogelijk. De urine zal bloed bevatten door de nieraantasting. Besmetting met het micro-organisme treedt op via water dat is besmet met rattenurine.

Zoals ieder jaar heeft het Cubaanse door de staat geleide vaccinatie instituut 773000 van de 5 miljoen mensen gevaccineerd (kosten 3 miljoen euro). Echter de laatste 2 jaar heeft men daarnaast ook 2,5 miljoen mensen gevaccineerd (kosten 200.000 euro) met een homeopathisch middel, gemaakt van de ziekte verwekker. 2,5 miljoen mensen namen twee keer een korrel van het homeopathische vaccin in. Dat betekent dus dat er twee groepen zijn van ieder 2,5 miljoen mensen en dat daarvan de ene groep het homeopathische middel krijgt en de andere groep krijgt dat niet.

De resultaten zijn verbluffend. In de niet behandelde groep maakte de ziekte net zoveel mensen ziek als het jaar daarvoor, dat zijn er jaarlijks duizenden. In de groep die homeopathisch werd behandeld werden er maar 8(!) mensen ziek.


Geplaatst

in

door

Tags: