jaarlijkse griepprik bestaat nu zo’n 25 jaar. Het idee van vaccineren is dat uw immuunsysteem geprikkeld raakt en antistoffen gaat produceren. Per prik zitten er ongeveer 6 soorten griepvirussen in. Door deze in te spuiten omzeilt u alle natuurlijke barrières en krijg u dus ook daadwerkelijk 6 soorten griep naar binnen. Stel nu dat u de afgelopen 20 jaar de griepprik heeft genomen, dan betekent dat in feite, dat u zo ongeveer al 120 soorten griep hebt gehad.

Wat dat voor uw lijf en gezondheid betekent is onbekend. Hier wordt bijna geen onderzoek naar gedaan. Men weet niet wat het effect van  vaccineren (van welke vaccinatie dan ook) op de lange termijn is. De regel is dat bijwerkingen en nadelige effecten  maar tot 48 uur na de vaccinatie worden geregistreerd.
Of er een link is met het feit dat we steeds meer auto-immuun ziekten, zoals diabetes, multiple sclerose, reuma, psoriasis, schildklier problemen, etc. krijgen is niet bekend en er wordt ook geen nader onderzoek naar gedaan. In die zin is het allemaal één groot experiment.

Maar wat te doen als u toch de griep krijgt? Het reguliere antwoord is dan Tamiflu. Tamiflu is een virusremmer (een soort antibiotica) voor mensen met een virale infectie. Het nadeel is dat het weinig effect heeft op deze variant van het virus en het heeft ook nogal wat bijwerkingen. Daarnaast zijn eerste gevallen van resistentie tegen Tamiflu afgelopen week al gemeld.

MAAR KAN HET OOK ANDERS?

Preventie van een griep 

Wat u zelf kunt doen aan preventie is het ondersteuning van het immuunsysteem:
· Vit C (hoge dagelijkse dosis v.a. 8 jaar min. 1000 mg per dag van bijv. Bonusan Ascorbaten complex,
· Vlierbessenextract (makkelijk voor kinderen en te verkrijgen in de natuurwinkel onder de naam Sambucol),
· Gezonde voeding, en weinig suikers,
· Vitamine D in de vorm van levertraan; Bonusan levertraan capsules 2-3 st. pd of als Vitamine D3 softgels 1 per dag,
· Een ½ uur lichamelijke beweging per dag in de buitenlucht beperkt ook het risico op griep.